Creatieve aandachtstherapie

Graag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek?


Bij een individueel therapietraject begeleid ik je bij jouw proces. Ik stem me af op jouw unieke persoon en speel in op hetgeen zich toont op het moment zelf.


Een veel voorkomend misverstand is dat je artistieke aanleg of voorkennis nodig hebt. Niks is minder waar; iedereen is van nature creatief. Het is deze natuurlijke (creatieve) staat die wordt aangesproken.


De klemtoon ligt op het proces, en minder het resultaat.

Bij creatieve therapie wordt er zowel verbaal als non-verbaal gewerkt. Bij Eigenwijs Lief geef je vorm aan je innerlijke wereld. Want jouw lichaam WEET. 

Vanuit mijn intuïtie, ervaring en kennis begeleid ik jou stapsgewijs, binnen een veilig kader, waarbij jij en jouw lichaam richtingaanwijzers zijn. 

Vanuit deze verstilling/vertraging toont het onderbewuste zich, verder dan waar woorden kunnen reiken, en ontstaan inzichten en verandering.


Tijdens de sessie blijven we in gesprek met elkaar zodat we deze inzichten concreet kunnen maken en kunnen vertalen naar het dagelijkse leven.


Laat je verwonderen door wat er door jou gecreëerd kan worden en wat voor moois dit jou zal brengen.“Deze out-of-the-box aanpak brengt zoveel inzichten, opent nieuwe wegen die mijterug brengen bij de eigen creatieve bron. Ik heb mezelf uitgedaagd om MIJN creativiteit in mijn leven te brengen,

wat voor mij een hele stap is!

Ik leerde mezelf op een andere manier kennen en ging terug vertrouwen.

Het is lifechanging!
Mieke, bedankt om wie je bent, jouw warme persoon, jouw talent om te luisteren (ook voorbij de woorden) en jouw omarmen van ieder deel die bij een mens hoort.
Bedankt voor deze mooie, vernieuwende weg.” Kim – 42j

“Hetgeen mij vooral bij blijft is de mandala die we maakten in de natuur.

Tijdens sessies deden we wel vaker dingen dat ik eerst wat raar vond, maar achteraf gezien is dit wel wat mij hielp (anders dan bij vorige psychologen).

Het deed me zoveel deugd om deze tijd te mogen nemen voor het verlies van mijn grootmoeder. Dit had ik nog nooit kunnen doen, maar betekende zoveel voor mij.”

M – 20j

“De puurheid van Mieke werkt zeer aanstekelijk. Dat zorgt ervoor dat ik snel op mijn gemak was en mezelf ook durfde te tonen. Ik voel me veel zelfzekerder en durf meer mijn grens te stellen.

Mieke voelt echt goed aan wat er speelt en zal dit op een zachte manier benoemen.”

E – 29j

“Ik kijk met dankbaarheid terug naar de coachingsessies. Ze hebben een verandering in mijn leven teweeg gebracht. Ik herken mijn leven van een jaar terug bijna niet meer. Ik voel terug mijn levensenergie, waardoor ik beter voor mezelf zorg en terug kan openstaan voor de liefde.
Toen ik je zag, voelde ik onmiddellijk een klik bij jou. Je straalt een soort zachtheid uit met krachtige kern. Ik voelde me ook veilig bij jou om me over te geven aan de oefeningen en te zien wat er zou komen. Het zorgde voor een krachtige transformatie. Jouw aanpak, niet de klassieke aanpak, was voor mij heel bevrijdend.

Ik moest niets doen. Ik mocht gewoon zijn, loslaten en het zou komen. Ik mocht daarop vertrouwen en ik wist dat je er zou zijn als het even heftig werd


Het belangrijkste dat ik heb geleerd is om opnieuw in contact te komen met mijn gevoel en  hoe ik naar mijn gevoel kan luisteren. Nu weet ik dat ik gewoon mag zijn en mag vertrouwen wat er is.”

Liesbeth - 38j

Voor wie?


Voor (jong)volwassenen die vastlopen in het leven. Je geraakt zelf niet meer uit verwarrende gedachten, je voelt een leegte in jezelf en je energiepeil is laag. Het lijkt wel een berg waar je voor staat en weet niet waar te beginnen, het voelt allemaal zoveel.

Je merkt dat er meer nodig is dan enkel praten, dat je niet tot bij de kern komt en dat je via woorden jezelf vaak misleidt en weg houdt van hetgeen er toe doet. 

Klachten kunnen zijn:
burn-out, uitputting, blokkeren bij bepaalde situaties, steeds opnieuw met dezelfde moeilijkheden te maken krijgen, geconfronteerd met een ingrijpend gebeurtenis of verlies, voortdurend in stress-modus zonder duidelijke reden, lichamelijke klachten, onzekerheden die het functioneren belemmeren, faalangst, verslavingen, …


"Op jouw weg naar écht jouw hartsritme leven,

op de golven van het leven, in joy"


Je verlangt naar meer energie, helderheid en ontspanning.

Terug voelen dat je leeft (i.p.v. geleefd worden) door:

bewuster leven, soepel met stressvolle situaties omgaan, goesting om dingen te doen die je blij maken, met je volle aandacht bij jezelf, je kinderen, vrienden, partner,… zijn.

Meer luchtigheid, vreugde en vrijheid ervaren door je eigen wijsheid (je diepe weten) je leven te laten sturen in vertrouwen.


Ben je klaar om jouw geschenk in de diepte te ontvangen, met mijn nabijheid als ondersteuning?

Ik verwelkom je heel graag.

Graag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek?


  "Always remember you are braver than you believe, stronger        than you seem, smarter than you think and twice as beautiful as  you'd ever imagined. Yesterday I was clever, so I wanted to change the world. Today I am wise, so I am changing myself" 

Rumi


unsplash