Wie ben ik?

Wat een existentiële vraag om zomaar even een antwoord op te verzinnen…

De beelddenker in mij zag direct het beeld van baboesjka popjes om mij voor te stellen in laagjes.

Te beginnen bij het zichtbare grootste popje.
Ik ben Mieke, geboren op een winterse dag in 1981. Ik kwam terecht in een gezin waar ik opgroeide met mijn ouders en met een 11 en 10 jaar oudere broer en zus. Steeds was er ook wel een poes of hond aan mijn zijde. Een steun in soms heftige uitdagingen… Ondertussen leef ik samen met Jurgen en onze twee dochters Ode en Mare, met Flo (golden retriever) aan onze zijde. Ik kan enorm genieten van mijn gezin en om mama te zijn.

Daarnaast heb ik ook de nodige ruimte te maken voor mezelf om de partner en mama te kunnen zijn die ik wil zijn.

Jarenlang werkte ik als begeleidster / coach met kinderen, jongeren, gezinnen en alle mensen rondom hen. Ik volgde vele opleidingen om me steeds verder te verdiepen in de mens, relaties en de mens in het grotere plaatje. En deze groei in kennis, maar vooral in ervaring gaat alsmaar verder.  Mensen benoemen groot hart, een luisterend oor, inspirerend, zachte kracht, puur, doorzetter, diepgang bij mij...Het onderliggende popje brengt mijn interesses naar boven. Ik vind het zalig om tussen (wilde) bloemen te vertoeven en de geuren en kleuren te laten binnendringen.
Als ik creatief bezig ben, kan ik helemaal in het moment opgaan.
Wandelingen in de natuur laten me thuis komen. Maar eerlijk, ik heb vaak hiervoor een liefdevol duwtje nodig, want ik vind het ook heerlijk om in stilte te zitten staren, mijmeren… Genieten kan ik volop tijdens een diep gesprek, lachen met uitvergrote-mens-zijn-struggles, maar evenzeer van de eenvoud van het leven.

Zo kan ik erg genieten van bv. 2 oude mensen naast elkaar op een bankje, de heerlijke geur van koffie, een roodborstje die zich na de zomer terug toont aan het venster, de sfeer van kringloopwinkels en een schattig vaasje bewonderen, een knuffel met man en dochters, warme herfstkleuren, lammetjes spotten (zalig!)… en een donkergekleurd paprikachipje vinden😊

Als ik hiervoor geen oog meer heb, weet ik dat ik bij mezelf mag gaan onderzoeken waar het niet langer stroomt in mij


Zo komen we bij de waarden die ik wil nastreven.
Gelijkwaardigheid (ieder wezen is van tel, iedereen heeft zijn unieke waarde), soevereiniteit (leven van binnenuit, trouw zijn aan je zelf), authenticiteit (puur zijn, we mogen zijn wie we zijn en ons zo tonen), vrijheid en zachtheid. Met verbinding en liefde als basis! Dit alles verweven met humor, belangrijk!


En hier komt het eigen-wijze stuk naar boven. Een rebels kantje dat zich toont als ik voel dat iets niet strookt met mijn waarden, mijn “zijn”. Dit krijgt steeds meer ruimte. Omdat ik écht geloof in een mooiere wereld als we samen durven in onze eigen waarheid te blijven staan. Het begint altijd bij jezelf, met ruimte voor de ander.

Daar komt mijn klein popje in het licht. Het kleine meisje, met grote voelsprieten, stil en verlegen, erg onzeker, heel zoekend naar haar plekje op deze aardbol. Regelmatig vertoevend in het diepere bestaan, waar ze niet bang voor is, en waardoor ze wel vaker de vraag stelde aan haar mama “moeder, waarom leven wij?” (de toenmalige gelijknamige serie wakkerde deze levensvraag aan 😉). Nam een grote zorgende taak op zich en zette zichzelf opzij hiervoor. En tegelijk een sterk innerlijk vuur en (heel stiekem) een podiumbeest in haar opmerkend. Met “voelen” en “licht brengen” als superkrachten, het kleinste, vaste popje, dat niet verder te ontrafelen valt…Mijn pure zijn.


Door mijn kleine popje te erkennen, te zien en te omarmen (na vele jaren) kon ik bewust worden van mijn talenten/krachten, deze zien en voelen, met de nabijheid van steunende en liefdevolle mensen rond mij.


Kortom, wie ben ik? Wie jij bent.


In het meest donker, kwetsbaar plekje, bij het kleinste popje, schuilen grote krachten. Daar ligt de kans om tot je - zelf te komen en op jouw eigen ritme je leven te leven vanuit je stevige kern.
Ik geloof erg in leven van binnenuit, voor mij is dat dé natuurlijke beweging. Dus mijn verhaal wordt best omgekeerd gelezen, te beginnen bij het kleinste popje. Op een dag, als ik heel puur van binnenuit leef, zal mijn verhaal ook andersom geschreven worden. Maar omdat oprechtheid ook bovenaan mijn lijst staat, wil ik hier ook eerlijk in staan en mezelf de tijd gunnen hier verder naartoe te groeien.
Ik bied je van harte mijn échte nabijheid en daar waar nodig, ben ik graag een gids op je pad, om het even waar je ook bent op dat moment.


Ik ont-moet je heel graag van hart tot hart, van kleinste popje tot kleinste popje. 💖