Marma acupressuur

Wat?


Marmapunten (marman in het Sanskriet) zijn acupressuurpunten op het lichaam die vitaal en kwetsbaar kunnen zijn. Ze zijn een onderdeel van de Ayurvedische geneeskunde reeds drieduizend jaar geleden ontstaan in India.

Marmapunten zijn plaatsen waar verschillende lichaamsweefsels elkaar ontmoeten (zenuwen, spieren, pezen, bloedvaten, botten en gewrichten). Er wordt ook wel gezegd dat het punten zijn waar de meridianen zo dicht aan de oppervlakte liggen dat zij energie uit de kosmos kunnen opnemen.
Ze vallen in grote lijnen samen met de belangrijkste Chinese acupunctuurpunten.

De behandeling van de marmapunten zal je helpen meer in het nu te leven en steviger gegrond door het leven te kunnen gaan. Door een Marmapunt aan te drukken leg je niet alleen de nadruk op de verbinding tussen het welbevinden van onze psyche en de lichamelijke symptomen ervan, maar activeer je ook het healingsproces. Deze Indiase acupressuurmethode gaat ervan uit dat al onze mentale maar ook lichamelijke klachten voortkomen uit een beschadiging van ons emotioneel lichaam. Marma acupressuur behandelt zodoende het mentale en het emotionele lichaam om van daaruit weer volledig in balans te komen en is een uiterst relaxerende behandeling.


Marma cranio sacrale therapie (30')

Deze behandeling bestaat uit massage en aandrukken van de acupressuurpunten van onze gezichts- en schedelbeenderen en is een combinatie van de marma- en cranio sacrale therapie.

Dit kan gecombineerd worden met voorafgaand een relaxatiesessie of een coachingssessie (samen 1,5u)


Marma lichaam therapie (1u)

Deze behandeling gebeurt over het volledige lichaam op de kledij. De cranio sacrale therapie zit hierin verwerkt.

"Je lichaam is zo wijs! Luister naar het gefluister, respecteer en vertrouw jouw krachtige huis"

J. V. 40j

De marma behandeling was een speciale ervaring voor mij. Het bracht mij een diepe ontspanning en ik voelde terug mijn lichaam na een stressvolle periode. Ik kom zeker nog terug, ik merk dat dit mij echt goed doet.

De behandeling stond niet echt gepland. Tijdens een coachingsessie kwam de nood naar het werken via het lichaam naar boven. Mieke speelde hier op in en ik ben nog steeds blij dat ik deze kans greep.

Deze diepe ontspanning had ik echt nodig om terug te voelen wat ik voelde.

Mezelf hiervoor open stellen was wel spannend en bracht wel iets teweeg, maar de manier van ondersteunen en het warm kader stelde mij al snel op mijn gemak. Zeker een aanrader!

L.L 38j